KOLEJ

Yöntem Kolejinde, “Yöntem Eğitim Sistemi (YES)” benimsenmiştir. Kişilerin tarzları, ilgi ve yetenekleri onların parmak izleri gibi farklıdır ve özeldir.
Kolejimizde anasınıfından fen lisesine kadar yetenek ağırlıklı bir eğitim modeli uygulanmaktadır.

Türkiye’nin en donanımlı ve modern eğitim kurumunda akademik başarının yanında öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre profesyonel öğretmenlerimiz tarafından yönlendirilmektedir. Bu yönlendirme, öğrencimizin hayatında koyduğu hedefleri belirleyen bir öneme sahiptir.


 


Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu’nu ilke edinmiş Yöntem Eğitim Kurumlarında “Ödevler, okulda yapılır ve eve ödev gönderilmez.” Öğretmenlerimizin verdiği tüm ödevler, öğrencilerimiz tarafından okulda 16.20 – 18.00 arasında yapılır. Bu ödevler, öğretmenlerimiz gözetiminde yaptırılır. Bu sayede velilerin ve öğrencilerin omuzlarına yüklenmiş “ödev” konusu profesyonel ellerde çözüm bulur. Ayrıca eksik ya da tam oturmayan konularda veliler özel ders almaktan kurtulur.


Yöntem Kolejinin en önemli özelliği “Okumanın Değeri” felsefesiyle okuyan nesiller yetiştirmesidir. Anasınıfından başlayan okuma serüveni lisede de devam etmektedir. İlkokulda her haſta etkileyici kitaplar okunmaktadır. Ortaokulda ve lisede ise yıllık 35 tane roman okunmaktadır. Bu romanlardan her haſta salı günü açık uçlu sorulardan oluşan “Roman Sınavı” yapılmaktadır. Sonuçlar da aynı gün velilerimize mesaj olarak bildirilmektedir. Seçilen romanlar, Türk ve dünya edebiyatının en modern romanlarıdır. Bu romanların yazarlarından pek çoğu da kolejimize söyleşilere gelmektedir. Kolejimizdeki 10.000 kitaptan oluşan kitaplık, Türkiye’nin en büyük ve modern kolej kütüphanesi Yöntem Kolejinin okumaya ne kadar değer verdiğinin göstergesidir.


27.000 m²lik kullanım alanıyla 16.000 m²lik yeşil okul bahçesiyle Konya’nın en büyük yerleşkesine sahip Yöntem Kolejinde öğrencilerimiz, tüm günün yorgunluğunu atacak farklı aktiviteler yapar. Kolejimize özgü bu aktiviteler, “Okul Sonrası Yaşanan Duygusal Çöküş”ü bitirmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin kendilerini gün sonunda fiziksel ve duygusal olarak daha az yorgun hissetmelerini sağlıyor.


Her öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre eğitim veren YES’te öğrencinin özel yetenekleri uzman öğretmenler tarafından keşfedilir. Sadece bir değil birden çok yeteneği olan öğrencilerle yakından ilgilenilmektedir.


Hibrit, bugün hayatımızın her alanında karşımıza çıkan bir kavramdır. Kelime anlamı “melez” olan bu kavram, farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerjiyi ortaya koyuyor. Günümüz dünyasında artık tek alanda uzmanlık yetmemektedir. Rekabet ortamında ayakta kalabilmek için bireyin birden fazla niteliğe sahip olması gerekmektedir. Hibrit işler üzerine yoğunlaşmak, kariyeri bir üst düzeye taşımak için çok önemlidir. Kolejimizde “Hibrit İnsan Modeli” doğrultusunda öğrencilerimiz çok yönlü yetiştirilmektedir.


Açık Hava Sınıfı, Yöntem Kolejinde açık havada öğrenmeyi ve bu konuda bütün eğitimcilere ilham vermeyi amaçlamış bir uygulamadır. Neden mi? Çünkü açık havada öğrenmek çocukların sağlığını geliştirir, öğrenmeye katılımlarını artırır ve doğayla daha büyük bir bağ kurmaya yönlendirir.

Oyunsa çocuklara rezilyans, takım çalışması ve yaratıcılık gibi önemli becerileri öğretmekle kalmaz aynı zamanda çocukların çocukluktan aldıkları zevkin merkezinde yer alır. Açık havada öğrenme; güçlü deneyimler kazandırır, kalıcı anılar yaratır, çevre farkındalığı oluşturur, bağımsız düşünme fırsatları sağlar ve çocukların öğrenmekten heyecan duymalarına sebep olur. Çocuklar açık havada oynadıklarında çok daha aktiflerdir. Açık havada oyun sağlıklı gelişimleri ve çocukluğun tadını çıkarmaları için bir gerekliliktir.


 

Yöntem Eğitim Kurumlarında uygulanan İngilizce Öğretim Modeli Türkiye’de şu ana kadar uygulanan modellerden oldukça farklı özellikler içermektedir. Beyin Temelli Öğrenme’nin esas alındığı ve “ Köksal Dil Öğretim Modeli” olarak da bilinen ve tamamen iletişim odaklı bir süreç ( Anla ve Tepki ver) takip edilmektedir. Bu modelde 4 temel beceri ( Yazma, Okuma, Dinleme ve Konuşma) ayrı ayrı edinim ve öğrenme alanı olarak ele alınmaktadır. Integrated Skills uygulamaları yerine Segregating Skills uygulamaları, öğrenci seviyelerine göre düzenlenmektedir. “Her bir öğrenci biricik”tir anlayışı ile seviyeler sürekli olarak takip edilmekte ve Liſting System uygulanmaktadır. Bu sayede öğrencilerin tüm beceri alanları kontrol altında tutulacaktır. Konuşma becerisinin en son gelişen edinim alanı olduğundan dolayı Liſting System sayesinde öğrenciler B-1 ve B-1 Plus düzeyinde iletişim kurabileceklerdir.
 

Öğrencilerimiz, her yılın sonunda AB ülkeleri tarafından kabul edilen IELT sınavına girerek dil becerilerini uluslararası düzeyde teyit etmiş olacaklardır. “Bir dil bir insan, birçok dil birçok insan” mantığı ile Yöntem Eğitim Kurumlarında yeni yöntemlerle öğrencilerimizde dil farkındalıkları oluşturacağız.